Monday, July 11, 2016

nisa menulis semula

assalammualaikum. haha. after a really long time. nisa pilih untuk menari nari semula atas keyboard ni. mashaAllah rindunya. nisa berhenti menulis sebab manusia. tapi manusia tidak pernah buat sesuatu untuk nisa.(bukan semua lah yang evil) meletakkan kebergantungan kepada manusia. KECEWA dia hanya Allah je tahu. iye. jangan nak tanya tanya. baru lepas kecewa lah ni. haha. dah lebih kurang beberapa ketika lah juga. *walaupun bukan sebulan* inshaAllah dengan izin Allah, dah sihat lah hati ini *injured teruk* (perempuan biasalah kan) 

di sebaliknya, ALHAMDULILLAH . nisa dah baik semula ngan my long long time friends, (rahsia). i knew who stay and who walk away during that time. haha. kesian yang kena melayan nisa time tu. luls. 

nobody is wrog in this case sebab kita bukanlah penghukum (pegang panji) haha. nak  tegakkan apa nisa kalau dalam kes kau ni, (benda pun tak baik) haha. cuma lega dia bila dah tak berburuk sangka dengan orang (hey, i cannot believe my friend was that bad, i knew her) so, bila semua dah settle down. sikit sikit rasa boleh bangkit (kalau tak selfie pun tak boleh) ya Rabb. bayangkanlah. selfie pun TAK BOLEH . haha. luls lagi. 

pengajaran dia kat sini. nisa boleh rasakan time tu, yang memang takde satu manusia pun boleh tolong nak pulihkan sedih tu. (takan nak buat heart transplant) it is not the pain of losings, but dia lebih ke arah pain of being betrayed. (jangan kata nisa poyo, i used up my semester for husnudzon whatsoeva okay.) haha. jadi apa yang nisa buat. banyak ngadu lah kepada DIA. alhamdulillah. it is more relieve. seriously. mujarab ! (cubalah) malunya nak menulis pasal masalah macam ni. (sapa suruh buat perangai) tapi. rasa nak jugak menulis. sebab kadang kadang benda macam ni, tak perasan pun kita dah terjebak terjelipok kat situ. haha. so, beware gaiss. kasi kebal sikit hati.jangan tisu sangat. orang tak hairan pun (serious talk). do not trust anybody. (i seriously meant it) hanya DIA ja yang tak memungkiri janji. 


selebihnya kan, kita bertaubatlah. kembali ke pangkal jalan. 

No comments:

Post a Comment