Tuesday, August 25, 2015

internship

assalammualaikum. *batuk batuk*
tajuk di atas hanya berkaitan sedikit je. sebab nisa sedang berusaha untuk buat slide presentation dan tengok tengok laporan.
hurm. malas sangat malam ni. mood ke laut sikit. 
hampir nak makan orang. tapi nasib baik dah makan nasi. stghess. tak taw pasaipa. masyAllah. takde ek benda ilmiah aku nak nulis ni ? sia-sia betul.
okayy. satu je, berbudi biar berpada :)
apa maksudnya,? mengikut pandangan nisa yang tak berapa nak betui ni, kita berbudi bagus, tapi biar lah berpada pada. *macam tak hurai je *. biaq lah. malas. 

Monday, August 24, 2015

cerita sini habis sini

assalammualaikum. *lompat lompat* 
lama dah tak menulis, so, tonight, nisa rajin, nisa nak menulis dan nisa siap ubah background *self reward, sambil makan maggi tomyam* yeay !!
lagi seminggu dan lebih je masa yang tinggal untuk berintern di Silverstone. haaa. sapa cakap nisa gembira nak hbis intern ? *mata ke atas, tangan di bahu* jangan judge orang weh. seperti yang pernah diberitahu, intern is not bad at all. banyak pengalaman ada lah, perangai orang mtang, tak matang, ceria, sinis, err. yang negatif tolak tepi.
 *cuba baca tajuk* so, malam ni meh, ak cerita sikit meh *suap maggi*pernah tak rasa macam ni,
ada orang datang dan bandingkan yang mama awak lebih sayangkan adik awak lebih dari awak, *ni perumpamaan*
weh, sakit hati weh. siries talk awak. nisa rasa kalau nisa cakap kat awak pun awak boleh terasa. *mama kot nisa, mana sama perbandingan kau* meh sini nak tarik telinga kau. bagi aku sama sebab orang yang kau bandingkan, aku anggap seperti itu.  

okay cerita tu habis. nisa dah lega. 

next is, aku tak faham dengan orang suka ungkit, i just CAN'T understand. shut up!
asal runsing je cerita kat sini kan, sebab sukar lah nak cerita secara lansung kat manusia, manusia banyak muka. aku dah serik. nasib baik mama ada :) senang anis nak cerita. *alhamdulillah* bukan apa. bila dipendam. i tend to be sit down silently, jangan tegur aku time tu, bukan apa. just let me cool sendiri, 
"orang menyakitkan macam ni, kita kena fikir, yang kita harus sabar, ramai lagi manusia kita nak jumpa,sekarang baru berkawan, nanti bersuami lagilah" *terubat terus, cheh!* 

p/s : manusia tak penah sempurna. tapi sentiasa berubah ke arah eksempurnaan itu perlu. definisi sempurna di sini melitupi segala perkara perkara mahmudah dan diredhai allah. bi iznillah.