Monday, June 8, 2015

final is here

assalammualaikum. 
nisa dah mula final. hiks. dah second paper harini. alhamdulillah. tak tahu ape yang menyerabutkan lately, orang maybe ingat simple tapi, aku tak rase simple.cane eh nak cakap ? bila kau tak amik bende tu as easy matter surely lah kan it is really a big deal to you. ya allah. tabahkanlah hatiku dan tetapkanlah ku di jalan mu. hurm. ni tahu tulis je kat sini. bila nak date 2/3 malam ? *nangis* kuatkanlah aku. at least , aku tulis sini. aku akan malu bila tak buat. hurm. is it counted ? kisah ape. bukan ade orang baca. haha. i am surely spill out my feelings. my thoughts and ......... susah nak buat keputusan. kene back to al-quran dan as-sunnah. is it really necessary girl ? kalau tak. just jangan pedulik. throw all the stupid feelings right away into the dustbin. *recycle bin* so, i can restore it back once i need it. hehe. aku suka ayat ni, 
"taknak beribadah sebab dah rasa banyak buat dosa is congruence to tanak mandi sebab banyak sangat main kotor". 
applicable ? yes dude. different things with same message. DEEP. tanak belajar rasa dah give up, ? naaaah *stupid choice ever* boleh give up 1 second before kaw nak enter exam hall. but literally, me not call it dongibap. but it is tawakal. yet, usaha come first, redha and then u shall tawakkal. insyallah. Allah bayar kemenangan setara dengan usaha kita. dan takde yang mustahil, semoga Allah meredhai perbuatan kita. :) 

*cuba bercakap baik supaya dapat sebati dengan diri, bukan terus dengan kejahatan dan menyebatikan diri dengan ia.