Saturday, April 25, 2015

rise and shine

assalammualaikum. seronok plak haa sentuh keyboard ni. setelah ade sticker, dibelikan khas oleh nurhidayah zaid dan nurziyana hairundin.

both of them are seriously sweet more than cottton candy ^^
masyallah, terima kasih kanda sekalian. semoga Allah membalas segala jasa baik kalian. insyallah. well. dis month and for the next two months is kinda busy for me. but i am pretty sure that nothing is impossible if we do not try it first. so, here we go. semoga sem ke 5 ini berjalan dengan lancar dan baik :)
praktikal menanti :) nisa sudah besar kan ?

Sunday, April 12, 2015

harapan sangat.

it has been a long time. sebab aku tak post sini. this sem busy sangat ke ? well. sem ni ape pun tak aktif. ntah ke mana sibuk tu pergi. oh tak ! aku dah completekan beberapa task penting, macam kursus pra perkahwinana, UTM space punya course, and several important things.haha. lucunya task kau ni nisa. alhamdulillah. harapnya sem ni lebih efisien dan kewangan stabil !. insyallah. lagi satu. do help me. doakan nisa cepat berkahwin :) dan capai my targets before graduate next year.. yeehaa. this not case gatal gatal what so eva. but i start to realise on some responsibilities and what-so-eva called. hurm. life is not an easy thing but go easy with it. do not be a burden if u do not want it. do not be a backstabber if u do not prefer to get it. love someone if u want to be loved. well. family is my prior. although i might sound to be selfish sometimes, but guys. i do really need to measure my decision rightly *korang tahu kan, aku jenis sukar buat keputusan* so, apa aku buat, i put a limit of me. and anything that exceed the limit i would kick it out in my list-to-do. blurgh. how do i hate to hold myself from buying shoes and foods when those only my passion when shopping. once, my goals had been achieve. jyeah ! i will start shopping again. ^^ but, seriously, i do spent on RM200 just in a shop*bayangkan apa aku beli. well. ni duit baucer buku* hehe. dah lama sangat tak membeli barang. muka bahagia tak terkira membeli barang guna baucer buku. baucer tu sangat meringankan beban pelajar macam aku ni, sangat! *terima kasih golongan pemerintah bijaksana* i did buy all important things needed. ink for my printer, a bundle of A4 papers, my lappy 's cooler,kalkulator *math student. takde kalkulator. bayang sendiri ah wey* and also a cadar. *oh! korang bayangkan betapa kedekutnya aku, sangat nak beli cadar. tapi tanak guna duit sendiri* hai, kemmon la. kalau korang nak rancang kewangan korang. ade benda kene korbankan. well. get up la ! brapa lama nak hidup bermewah mewahan sedangkan you need to use up the money wisely :) *nisa! mind this on your slow mind.whamp*