Friday, December 12, 2014

minggu kedua before ending sem 5

it has been a long long time. haha. sorry my dear. lama sangat tak menulis. urm. bukan kekurangan idea. tapi terlampau banyak untuk dikongsi. yelah. hari hari kita ni mesti ada pasang surut. hari yang sama je every single minutes. =..= serius lah ? perkara lama susah nak dicerita sebab feeling yang dialami time tu is not the same as now. so, sekarang feeling kite macam normal. let's start with this hectic week. lagi seminggu study week. jyeah  ^^ sarcastic sangat suka awak tu nisa. mihmih. bukan ape. study week tu kene guna WISELY tahu tak.? hurm. plan lah subjek mana perlu diberi keutamaan. yang perlu fokus lebih (mane yang carry mark rendah tu lah. :'( sob sob ). tapi nisa akan balik PERAK next week. insyallah. semoga perjalanan pergi dan balik selamat. dengan izin ALLAH. huhu. fauzy. kite tak pernah memaklumkan nama encik ni dalam post sebelum ni except ade dua tiga pada zaman purba dulu. (entri 2011/2012) haha. kenape nisa mention ? ahaks. kahak! haha, adalah. doakan semoga nisa tak melakukan sebarang apa apa yang mengundang kemurkaanNya. insyallah. semoga nisa jadi anak yang baik, kawan yang baik, hamba yang baik. target jangka masa panjang : peroleh keredhaan ALLAH. semua orang nak kebaikan. jangan sangka kita baik sekarang, kita jahat sekarang, jahil kita sekarang, dan sesiapalah kita sekarang. kita tidak akan mendapat kesudahan yang baik atau sebaliknya .. semuanya bergantung kepada redha ALLAH. mungkin apa yang kita buat sebelum ini tidak dikira. namun, dengan secebis bantuan ang tak seberapa, kita sudah peroleh tiket ke syurga ALLAH. cuma, berusahalah ke arah yang baik. dan teruskan berusaha. hari esok adalah lebih baik dari hari ini. dan siapa yang sebaliknya, rugilah insan itu. treasure what we have. hidup memang sekali. tapi . mati pun sama okay ? get it ?

No comments:

Post a Comment