Saturday, August 9, 2014

a friend. forever,

assalammualaikum.
now. me want to write about someone.

 kenal emulyaty binti mohd rafi ?

haha. selalu muka dia dalam blog nii. for this past two years, ade je diaa :)
lets start. &this is my knowledge about her. so, i write all this thing basically from how i knew her. :)

emulyaty binti mohd rafi. born on 5th september 1994. from, lundang, kelantan. anak tengah dari tiga beradik :) only her father daughter. dulu sekolah kat mrsm kuala krai. form4 sampai form 5. sekolah ahmad maher, dri form one rasanya. hingga form 3. dulu taiko jugak time skola. p mrsm jadi vice pres ldp taw. takot tak -.'

okayy. itu brief story tentang emul,

emulyaty. haha. tak pernah aku terfikir u would be such an important person dalam perjalanan aku detik ni. awal perkenalan tahun 2011. i mean, hujung tahun. time asasi forcast. aku kenal inshi ngn dia. dia kelas ngn zareen. so, aku lebih rapat ngn inshi time tu. tapi  dah mula jugak lah kenal kenal emul ni. inshi bnayak cerita tentang emul. :) ingat lagi time kes pepijat tu. kutu kucing turut dijumpai di bilik minah minah ni. malangnyaaa. diorang mana bela kucing -.-' haha. lucu taww. ingat jugak tak time emul p angkat tepon kat luar bilik. nisa tak taw emul ade crush orang jauh. huhu. kene kacaw dengan foreigner. sampai balik bilik tak basuh tangan pun -.-

2013.
kite baru habis asasi. time ni dah rapat sikit ngn emul. sama fakulti. kolej jugak :)
bilik pada awalnya tak jauh. sekali ngn ainna. then, disebabkan beberapa masalah. at the end, emul ngn nisa satu blok. emul bilik ngnn syl;. sebab rumet barunya tak muncul tiba. kesian emul. time tu kitorang salu nganjeng mana rumet diaaa. birthday emul 5 sept time orientasi. kesian emul. takde org sambut walaupun time orientasi akak fasi sambut besday org yang lebih kurang tarikh ngn dia. awal awal ni lah kami bergiat ngn jadi jentera pilihanraya kampus. nak jadi jkm. terlibat aktif lah konon dengan aktiviti mcm ni. tak tahan tu program pertama kami besar kemain. utm berselawat ! then. after raya kami p thailand :) muahahaha,

2014
fresh sikit memori untuk tahun ni, dah nak masuk second year. eh bukan. dah masuk pun. sama blok kat h07. emul duk bilik single. nisa ngn faqiha. hehe. jkm senior tahun ni. haha. tahun ni visit indon pulaaa.. balik tu sakit perott bagaii.

ni time biler ntahh. haha

p krabi ni

tu hanya lah sikit bingkisan memorii. herrr.
skang ni, ad coretan. sesi luahan perasaan. dengarr ya :) 

just a simple sentence for you darling.
H A R D but S O F T.
 haha. mcm mana tu berlawanan lah . emul ni kuat. she can do anything to solve her problem. no penghalang ! kitorang ni macam opposite sikit perangai. apa yang emul suka. nisa mesti kurang suka. tapi kitorang suka makan. emul ni berani. nisa tak. emul pandai match warna. tapi nisa macam buta warna. cuma kadang kadang kitorang salu pakai same color without janji. haha. emul ni comel taw. dia suka barang barang comel. bila suka dia akan beli jugak. nisa dh belajar sumtink. i cannot condem barang yang dia suka.  sepanjang nisa kenal emul. nisa masih gagal untuk memahami dia. selalu gurau kasar. selalu lambat temu janji. selalu G A G A L .tapi. semua ni nisa tak buat dengan niat. tak pernah nak sakitkan hati awak. tak tahu sebab nisa ni kasar ke mcma mana. tak pandai sangat nak faham perasaan orang.tak reti nak uruskan masa. selalu ralit main game zombi, selalu ralit sebeb overslept. tak tahu nak bahagikan masa. tapi nisa dah cuba. deep in my heart, nisa sangat sayangkan emul ni. bila nampak raut wajah dia berubah, nisa cepat cepat gelabah dalam hati. pikir idea, mcm mana nak cakap ngn emul ni. dia okay ke tak. emul. emul. riak wajah dia. senang nampak. kadang kadang bila dia emosi.dia diam je. kadang kadang bila muka dia diam je. takde pun emosi ape. ape. susah jugak nak describe. tp emul takleh sembunyikan rasa happy dia. senyum senyum. :) haha. emul suka bergambar, nisa suka amikkan. kadang kadang nak jugak bergambar, tp nisa rasa. gambar nisa besar. sorry, gambar nisa tangkap selalu tak jadi. kadang kadang bila selisih faham. nisa takot tahap teruk sangat. nisa kan selalu gelabah tak kena tempat. i cannot endure it sendirian. tapi selalunya tergntung. tada penyelesaian. okay sendiri. tapi nisa tahu, mungkin emul ade pendam sendirian. dia memang cukup kuat hadapi dugaan ni :) maafkanlah nisa. sebab tu jugak nisa amik blok jauh ngn emul. sebab nisa sayang emul :) haha. teringin rasanya petang petang p jalan bilik emul melawat. kalau satu blok. nanti tiap masa nisa turun  ganggu emul. sekarang ni bila dah cuti. hari hari ingat kan teman teman ni. tak kira sebesar mana perezaan kita.tak kira macam mana  rasa down sebab terlebih kena bash. tapi di hujungnya, tak mampu pun nak ade perasaan tak sayang. yang ada hanya KASIH SAYANG.  bersyukur sangat ada kawan kawan macam emul, ainna, anis, mira, qiha. n yang lain lain yang terima nisa seadanya. dalam persahabatn. nisa percaya. perkongsian. dan tiada iri hati. semua yang ada rasa ingin bantu. dan kasih sayang.


- nisa. 11.45pm

No comments:

Post a Comment