Sunday, February 9, 2014

new semester . haiya. !!

it is the first day of fourth semester. what is your first contribution to others ?
sit and think. u do not do anything. why ?
do not be selfish. but help others. 

nisa, for this new semester. cheer up yourself, forget the past but learn from it.
world never stop although you want to give up. so. just keep walking.
segalanya ssudah tertulis. tapi kita harus berusaha. insyallah :)

Saturday, February 8, 2014

buatamalkeranaikhlas.jangancarikeburukanorang.

Nisa, everyone around u are running for craving a better life. would you just sit and watch ?

♥Wake up dear. At least follow their step if u really can't follow them. Ikhlaskan hati.

P/s: if u are not meant to be. let him go. Hati yang lapang. ♬Improve yourself first nisa. U are nobody. Hopeless. Wake up !

Wednesday, February 5, 2014

foryouunheardvoice.

am i being fair to you ? dah lama tak cerita dekat sini since my holiday ^^ sorry. opss. assalammualaikum. ketuk p[intu rumah orang tak bagi salam, pakai terjah je. udah udah ler tu nisa.

back to the main point. many things happened during cuti sem yang aman damai lagi harmoni ini. ujian ujian yang diberikan, sangat menguji kesabaran, keimanan, kebijaksanaan dan juga kekuatan dalam memikul tanggungjawab. apa yang penting adalah keinginan. andai aku nak berjaya, aku harus berusaha. andai aku inginkannya, aku harus berusaha ke arah itu. namun setelah kita berusaha, kalau ianya tetap bukan milik kita, pasarah lah wahai nisa. sesungguhnya semua sudah tertulis. kita tidak tahu apa yang terbaik untuk kita. janji allah itu pasti. :) carilah. carilah aku yakin aku akan temuinya di hujung perjalanan nanti . insyallah. is that the sound of me being unhappy during this cuti ? nahh. i am happy. alhamdulillah ^^

"semoga kita semua dapat apa yang kita inginkan, duduk memandang bukanlah caranya, tetapi bangkit dan mengejar. "

- " a splinter will won in a 100 metre race. but a smart runner will won in all his race no matter what its distance ."

sedar dan bangkit.

assalammualaikum. sorry for not a suitable time to post this. ^^
neenoneenooo.

i knew my life story is not going well for a past few days . but i am always grateful for what i have now and after :) alhamdulillah ya rabb ^^
all of sudden, aku sedar,

"tak kira pun siapa kita, pemimpin, pemerintah tertinggi, pelajar harapan, pelajar lemah, JKM, LDP, PRS atau apa pun kita di dunia, at the end we will face death. yang akan membezakan kita amalan yang dibawa, kematian tidak memilih pangkat :'( belajar tinggi tinggi, yang harus kita fahama, apa sebenarnya tanggungjawab kita. "

sedarkah kita ?

- nurhanisa binti ahmad fadzil, sudahkah anda sedia menghadapi kematian? hanya allah yang tahu.