Monday, June 3, 2013

jari menari :)

tiba tiba jari jemari ni gatal nak menari nari atas papan kekunci yang serba hitam ni :) tak ada apa pun sebenarnya yang terlintas atau siggah  kat kotak fikiran ni tentang apa yang nak dileterkan. tapi, bila menaip, menulis dan mereka reka ayat ntah apa apa. semuanya pun boleh jadi. hari hari kian rasa bnyak benda yang kita masih tak tau dan masih bnyak (sangat bnyak) yang perlu dipelajari. apa apa pasal diri sendiri pun belum tahu lagi . sometimes, kita kena sentiasa hargai diri sendiri, hargai tu mestilah dengan menjaga diri dengan baik, pakai pakaian yang baik, makan dan minum dengan baik, berjalan ke tempat yang baik baik, sentiasa menjaga keselamatan, dan paling penting membuat amalan yang baik. kadang kadang, kita terlampau ambil berat pasal orang lain, menjaga hati orang lain, sampai diri sendiri terabai. maybe tak nampak sangat kesannya, tapi bila kita dah rasa badan sakit dan penat, otak stress, apa yang telah kita lakukan ? kesian dia. kita tak menjaganya dengan baik. NURHANISA, hargailah diri sendiri. gunakanlah tenaga dan apa yang kamu ada sekarang ni untuk membina kehidupan yang lebih baik :))

 ^^

*actually, apa yang aku merepek ni, aku pun tak tahu. bila jemari menguasai 'keyboard' aku pun kalah :))

No comments:

Post a Comment