Sunday, June 16, 2013

nisa.

assalammualaikum, setelah sekian lama lah kan. kena jawab exam untuk dua minggu :)) woo. akhirnya, alhamdulillah. semua dah selesai. redha sajalah kan nisa. well. this entry takde spesifik caption atau kategori. it just letters and letters only. :P dah baca blog sorang ni, well, kita mempunyai corak fikiran yang hampir sama. insyallah, niat paling utama. disusuli tindakan. *eh, ape nih ? haha. nisa , nisa , nisa. da habis exam. pergi cari kerja pulak kan, untuk esok (16 jun) aku, akan pergi ke uniten, bangi untuk inovasi. wooohoo. hajatnya nak jenjalan bagai je. :) rupanya saya kena menjadi pembentang bagai. erk , "saya budak math la," we only have formulas ! tak apa. cari pngalaman. then, balik johor selasa malam. insyallah. esok paginya. g melaka pulak sampai jumaat .  :)) SABTU tunggu saya, dah tak sabar balik perak . this is holiday time ! ta sabarnya. haha, nisa, semoga cuti kali ni bemanfaat. 

Sunday, June 9, 2013

hee :)

Janji Allah Itu Pasti.'s photo. 

online guna laptop ainna. jadi need to take this picture tanpa tangguh:)

 Janji Allah Itu Pasti.'s photo.

~ Think Positive to Make Things Positive
For more Quotes, [www.ForSureQuotes.com]
& [http://Pinterest.com/ForSureQuotes/]

-Oฬм'r-

Let's correct this :) in my opinion

HOW TO MAKE A MAN HAPPY
1. Feed him
2. Sleep with him
3. Leave him with peace
4. Don't check his phone (Msgs)
5. Don't bother him with his
movements

i add to 
6. care about him.

So whats so hard about that?


HOW TO MAKE A WOMAN HAPPY
It's really not too difficult but.... To make a
woman happy, a man only needs
to be:
1. a friend
2. a companion
3. a lover
4. a brother
5. a father
6. a master
7. a chef
8. an electrician
9. a plumber
10. a mechanic
11. a carpenter
12. a decorator
13. a stylist
14. a sexologist
15. a gynecologist
16. a psychologist
17. a pest exterminator
18. a psychiatrist
19. a healer
20. a good listener
21. an organizer
22. a good father
23. very clean
24. sympathetic
25. athletic
26. warm
27. attentive
28. gallant
29. intelligent
30. funny
31. creative
32. tender
33. strong
34. understanding
35. tolerant
36. prudent
37. ambitious
38. capable
39. courageous
40. determined
41. true
42. dependable
43. passionate
#just be yourself. glad to know real you.


WITHOUT FORGETTING TO:
44. give her compliments
regularly

45. Go shopping with her (Maybe but next time)
46. be honest
47. be very rich
48. not stress her out
49. not look at other girls

AND AT THE SAME TIME, YOU
MUST ALSO:

50. give her lots of attention
51. give her lots of time,
especially time for herself

52. give her lots of space, never
worrying about where she goes.


BUT MOST OF ALL IT IS VERY
IMPORTANT

53. never forget
*birthdays
*anniversaries
*valentine
*arrangements she makes.
#i am sensitive. a little bit,but a considerate person :)

 What are your thoughts about this?

Saturday, June 8, 2013

petang petang bila berjalan tangan tekan kamera :)

actually, petang semalam. jalan jalan ngn emulyaty :) kononnya g HEMA , tapi barang yang berkenaan tak bawa. tak boleh gak nak setel :) haha. jadi inilah hasilnya :))

cantik taa masjid utm ? :)

erkk. mana button ni ?

wah. ni depan masjid. hujan renyai renyai . wee.

untuk caption ni, "nisa, tengok tu kuda, "


gambar ku sume malas nak bngun . haha.


sementara hujan ni kan , ape lagi ;)

macam kat oversea. cheh :)

see. dah tak hujan. alhamdulillah :)

:) pain but relief

assalammualaikum. blog :) hei . hari ni rasa nak menulis sangat sangat sangat :))
let's start our story hari ni denga berfikir ape yang kite dah buat dari bngun pagi tadi ? none rasenye. erm, nisa. jom fikir tentang ni dan fahami ,

wee :)
bnyakkanlah eh istighfar
 apa yang aku dah buat hari ni , dan hari sebelumnya ? haha. fikirkanlah sendiri. keep on thinking sahaja tidak guna kalau tak ada tindakan. kena ada keberanian nak buat :) huhuhu. semoga diberi keberanian .

terlampau berani rasanya nisa tulis benda ni kat sini. it is public sangat  . haha. tapi tak apalah. sendiri nak tulis, sendiri tanggung. "awak, saya dah putus asa atas awak :)"-tertuju tak kat anda anda semua ? hahaha. untuk yang berkenaan sahaja. it is complicated. jom kita tulis tanpa tapisan. i am being more soft-hearted *ade ke term ni ? haha. hentam je. perangai ni sangat menyeksakan. nak jadi macam dulu :) sebelum tu. alhamdulillah jugak lah sebab ade sikap ni, cuma in certain case i cannot control myself sampai aku rasa i make something wrong. seriously. like urghhh . hahaha. ape stress sangat ni nisa ? kool lah . maybe gabra tak tentu pasal ketika sedang menulis benda ni . cik nisa mengalami kecelaruan fikiran dan memerlukan pantauan tahap kritikal daripada pihak berkenaan . jaga sikit hati tu :) "kalau tak jaga, dia rosak, dia sakit, sampai satu masa nanti dia dah tak boleh menghasilkan any perasaan, nilai baik buruk macam mana ? haha. fikirkan lah . you have right on yourself. next, tabahkanlah hati ni , untuk teruskan hidup dan semoga diberi kekuatan untuk menempuh halangan. ya allah , terima kasih atas, keluarga yang terbaik, sahabat yang tersayang dan mereka yang membantuku menunjukkan erti kehidupan. rindu family, fa'ar n keron :)

*kini, saya dan awak kosong-kosong. saya cakap kat awak ni, hahaha. :) tak ada perasaan apa apa dah eh. neutral :) seriously, like. i aim giving up. peacefully yaw.

do not trust people blindly, serious. although u are rabun :) haha. nisa !
ameeen
semoga mereka selalu gembira dan sihat sejahtera

comel :) 

Thursday, June 6, 2013

mata !

mata dah terlampau sakit -,- rase dah makin kecik. bengkak mata pun dah ada -,- inilah akibatnya . hahah. nisa, lain kali jangan tidur lewat ! tolong kurangkan habit ni

Wednesday, June 5, 2013

titipan untuk hari ni . esok israk mikraj !

ehem ehem. mohon laluan, tetibe nak post bende ni :)

untuk makanan hati hari ni :D
selalulah gembira awak awak semua !

ini khas untuk para A D A M :D harap bantuan .

di minggu peperiksaan ni . khas untuk saya sendiri .



salam israk mikraj kawan kawan :)

Salam Israk Mikraj 27 Rejab 1434 H

Peristiwa Israk dan Mikraj adalah perjalanan terindah dalam sejarah manusia. Tiada yang lebih indah daripada perjalanan menuju kepada Allah SWT .Perkara tersirat dalam peristiwa ini adalah lebih jauh daripada apa yang difahami di mana Allah SWT hendak menunjukkan keluasan kerajaan-Nya kepada Rasulullah SAW dan umat manusia walaupun Baginda SAW merasa kesempitan hidup hasil daripada tekanan dihadapi.

Allah berkuasa untuk menolong Agama-Nya dan hamba-Nya, Rasullullah SAW untuk memikul amanah Agama Allah.

Sesungguhnya peristiwa ini bukanlah dilihat dengan akal, tetapi mempercayainya dengan iman

-Saidina Abu Bakar As Siddiq-


Monday, June 3, 2013

jari menari :)

tiba tiba jari jemari ni gatal nak menari nari atas papan kekunci yang serba hitam ni :) tak ada apa pun sebenarnya yang terlintas atau siggah  kat kotak fikiran ni tentang apa yang nak dileterkan. tapi, bila menaip, menulis dan mereka reka ayat ntah apa apa. semuanya pun boleh jadi. hari hari kian rasa bnyak benda yang kita masih tak tau dan masih bnyak (sangat bnyak) yang perlu dipelajari. apa apa pasal diri sendiri pun belum tahu lagi . sometimes, kita kena sentiasa hargai diri sendiri, hargai tu mestilah dengan menjaga diri dengan baik, pakai pakaian yang baik, makan dan minum dengan baik, berjalan ke tempat yang baik baik, sentiasa menjaga keselamatan, dan paling penting membuat amalan yang baik. kadang kadang, kita terlampau ambil berat pasal orang lain, menjaga hati orang lain, sampai diri sendiri terabai. maybe tak nampak sangat kesannya, tapi bila kita dah rasa badan sakit dan penat, otak stress, apa yang telah kita lakukan ? kesian dia. kita tak menjaganya dengan baik. NURHANISA, hargailah diri sendiri. gunakanlah tenaga dan apa yang kamu ada sekarang ni untuk membina kehidupan yang lebih baik :))

 ^^

*actually, apa yang aku merepek ni, aku pun tak tahu. bila jemari menguasai 'keyboard' aku pun kalah :))

Sunday, June 2, 2013

start, and try .

there comes the feeling where i feel to left all the things and start it all over again . :') sometimes we do not need the reason but we just need to see and understand .


sudden .

Photo: Share ..

@m.jay

 Photo

all of sudden :)

Saturday, June 1, 2013

minat dan minat .

okaii . lagu ni sedap . lagu lama. tapi saya suka :))


semngat nak study membara !!

nak study. nak study . tapi rindu waizh :'( 
nak balik rumah lagii . wwhoaa. cuti pun lambat baliknye. make the time run faster :) i hope u are a splinter ., lupa pulak si zarep ni hah . haha. rindu nak gaduh ngn kome !


bersepah gaya -,- abaikan .

rindu . rindu. rindu :) 



saya suka roti ikan bilis. yeah . kita geng !

hahaha. budak kecik ni buat mulut -,-




selamat hari lahir

it is 1st JUNE :)) 44 years ago :) my baba had been born . selamat ulang tahun kelahiran baba :) semoga selalu panjang umur dan murah rezeki. minta maaf kalau ada buat salah dan silap :D

zaman muda duloo :)

tak sempat nya nak sambut -,-

final . final . final :)

final dah nak dekat . pendek kata . wish me luck :))