Wednesday, April 10, 2013

berleter ;)

this time nak tulis panjang panjang dalam blog sawang ini :) 
  • firstly, adakah hidup saya yang sekarang ini lebih baik dari dulu atau tunggang terbalik *still guessing
  • secondly, idup gembira tetapi hati tak tenang. it is related about inside :) i need to improve !
  • thirdly, sngt bersyukur ada family yang memahami, kawan kawan yang outstanding dan menceriakan hari hari. roomate dan classmate yang super punya termasuk awak awak yang menjadi rencah kehidupan.
semua yang berlaku sekarang ada hikmahnnya, either we take and learn atau we take and throw. bukan semua dalam hidup ini menyedihkan sebab sometimes kita perlu belajar dari kesedihan dan bangkit dari kegagalan. segala masalah yang berlaku jangan difikirkan sebagai beban. tapi anggap sebagai tanggungjawab yang perlu diselesaikan. jangan mencuba untuk melakukan any new things yang kita rasa tak baik dan tak patut dibuat . if people say that our routine is membosankan, yup! we need to add some flavor in it. but make sure it is suitable. not everything can be add- it is the same as not everything we can do . we must to use our brain to estimate what we need to do and what we cannot do. changes do lead to a positive things but not every changes make us to be a new perfect person. teringat seorang classmates pernah cakap, tak semua orang perfect tapi semua orang boleh mencuba untuk menjadi perfect :) mencuba ? a word that contain many maksud tersirat. mencuba tak semestinya jadi, tapi dah berusaha. dude, okai lah tu kan ? dari kita sentiasa di tangkuk yang lama melongo tak ingat dunia. hew hew. bila tulis gini, mulalah rasa nak stay balik dalam kepompang di mana aku dan huruf sahaja :) rindu saat tu. haish. am i too changing ? dear friends tegurlah aku. dan pimpimpinlah aku kalau aku terjatuh. tak semua yang aku buat betul justerunya anda amat diperlukan. itulah guna keluarga dan sahabat. ingat, sahabat yang meninggalkan kita, dia bukanlah sebenar benar shabat. tetaplah ia sebagai temanmu tapi beringatlah dalam setiap perkongsianmu. dan untuk sesiapa yang tidak menyukai keluarga dan sahabatku. maka kau telah membenci diriku, sebab mereka membinaku. 




No comments:

Post a Comment