Saturday, April 27, 2013

automatik

kadangkala jika pilihan kita bukanlah yang terbaik. bijaklah membuat keputusan:D diam dan hilang bukanlah uatu cara yang baik.
*apa yang ditulis ni ter'auto'. haha:)

Friday, April 19, 2013

i hate when you are not there when i need you . no matter what . once it is broken . never be repaired -,- thank you . 

Monday, April 15, 2013

share.


macam mana tu ? haha. based on result. hati ____________ :)

Sunday, April 14, 2013

suka :)

i really do not know the reason why i post this thing. but deep into my heart. for those people i love, there are so many reasons for what i have done. sometimes, i am too afraid to lose you, so i make a plan that sometimes i could even know the result. sometimes people need someone to be their PA, haha. a person who can tell "yeh, you do right things.... and so on ," but who can be the person? yet, i am afraid to mention the names. but yet, please let yourself know, that i am so afraid to lose all about YOU.  *err, this is not romantic story yeah . hahaha. 



kadang kadang kita kena berkorban untuk sesuatu meskipun pengorbanan tu amat sukar. dan kesabaran adalah sesuatu kemanisan apabila kita dapat apa yang kita tunggu. tapi, kadangkala kesabaran tu mngajar kita banyak perkara, kerana untuk bersabar perjalanan masih diteruskan dan di setiap liku perjalanan terselit beberapa pengajaran . 



kadang kadang juga, kita rasa kita betul. hakikatnya kebetulan yang membuatkan kita betul . dan tak semestinya kebetulan sesuatu yang baik. kebetulan mungkin menguntungkan dan merugikan. 

akhir kata, sentiasa berusaha untuk perbetulkan apa yang tak betul dan sentiasalah mencuba untuk menjadi yang baharu kerana yang lama tak semestinya baik berbanding baharu. sesuatu yang baharu juga tak semestinya baik , tapi kenalpasti dan ambil yang jernih, buang yang keruh. 

perasaan mengajar manusia berbagai perkara. jangan menipu perasaan anda, kerana penipuan itu amat menyakitkan. peace :)

Thursday, April 11, 2013


alhamdulillah . diberi peluang untuk baca blog ini- http://www.aimanazlan.com/
post die yang ini the best , http://www.aimanazlan.com/2012/01/lovely-sms-ep-10-finale.html
take it as a lesson nisa. do read and try to apply . thank you to emulyaty . haha. sedar ade blog ni dari dia, kunonya saya -,- alahai.  

*in my pray, i always hope to be a good daughter, sister and friends :D may allah let me to do so before my ajal come and invite me go. ameen . 

:D let the time be the judges :)

Wednesday, April 10, 2013

berleter ;)

this time nak tulis panjang panjang dalam blog sawang ini :) 
  • firstly, adakah hidup saya yang sekarang ini lebih baik dari dulu atau tunggang terbalik *still guessing
  • secondly, idup gembira tetapi hati tak tenang. it is related about inside :) i need to improve !
  • thirdly, sngt bersyukur ada family yang memahami, kawan kawan yang outstanding dan menceriakan hari hari. roomate dan classmate yang super punya termasuk awak awak yang menjadi rencah kehidupan.
semua yang berlaku sekarang ada hikmahnnya, either we take and learn atau we take and throw. bukan semua dalam hidup ini menyedihkan sebab sometimes kita perlu belajar dari kesedihan dan bangkit dari kegagalan. segala masalah yang berlaku jangan difikirkan sebagai beban. tapi anggap sebagai tanggungjawab yang perlu diselesaikan. jangan mencuba untuk melakukan any new things yang kita rasa tak baik dan tak patut dibuat . if people say that our routine is membosankan, yup! we need to add some flavor in it. but make sure it is suitable. not everything can be add- it is the same as not everything we can do . we must to use our brain to estimate what we need to do and what we cannot do. changes do lead to a positive things but not every changes make us to be a new perfect person. teringat seorang classmates pernah cakap, tak semua orang perfect tapi semua orang boleh mencuba untuk menjadi perfect :) mencuba ? a word that contain many maksud tersirat. mencuba tak semestinya jadi, tapi dah berusaha. dude, okai lah tu kan ? dari kita sentiasa di tangkuk yang lama melongo tak ingat dunia. hew hew. bila tulis gini, mulalah rasa nak stay balik dalam kepompang di mana aku dan huruf sahaja :) rindu saat tu. haish. am i too changing ? dear friends tegurlah aku. dan pimpimpinlah aku kalau aku terjatuh. tak semua yang aku buat betul justerunya anda amat diperlukan. itulah guna keluarga dan sahabat. ingat, sahabat yang meninggalkan kita, dia bukanlah sebenar benar shabat. tetaplah ia sebagai temanmu tapi beringatlah dalam setiap perkongsianmu. dan untuk sesiapa yang tidak menyukai keluarga dan sahabatku. maka kau telah membenci diriku, sebab mereka membinaku. 




Tuesday, April 9, 2013

rindu kejap :)

cuti baru sekejap. tapi dah rindu kat mereka nii <3 moments yang berlalu hanya boleh diingati tapi yang akan datang bisa direncana :)

super isha n faqihah :)
acha yang stylo :)
emul, always stay with me. kelam dan tenang . 
mel comel . 
pikah. comel .
edited dengan tah apa apanya
bieha, emul, anis, me and mira .




malu

kene HACK ? 
once in a life time. apa patut aku belajar dari ia ? 
MALU. setebalnya . dengan blur bru bngun tido. kne baling najis. ya allah. ampunkan dosa aku. jauhi aku dari sebarang bencana dan malapetaka. 


Monday, April 8, 2013

cross and go .

syukur ke hadrat illahi serta selawat dan salam ke atas jungjungan besar rasulullah s.a.w 
ya allah. sampaikan rindu ini kepada rakan rakan ku dan dia :) doaku  semoga mereka gembira dan sihat selalu meniti jalan keredhaan -Mu. 

apa mereka buat eh ?

throw and keep .


long time no see *angkat kening
 simple words to say,

dear, 
never hope to be real, cause i am who i am. never change. 
you change your mind. it would be okay cause it will not hurt as long we are friends. :) 
thanks for gave me a space. 
fate is something we need to accept but path is a thing we can change. 
never late too change :))

:)


Perfect Two
[Verse 1:]
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it’s stormin’
Or you can be the sun when it shines in the mornin’
[B-Sec:]
Don’t know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we’ll both see
That we’re all we need
Cause you’re the apple to my pie
You’re the straw to my berry
You’re the smoke to my high
And you’re the one I wanna marry
[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I’m the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we’re the perfect two
We’re the perfect two
We’re the perfect two
Baby me and you
We’re the perfect two
[Verse 2:]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don’t care as long as we’re together
[B-Sec:]
Don’t know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we’ll both see
That we’re all we need
Cause you’re the apple to my pie
You’re the straw to my berry
You’re the smoke to my high
And you’re the one I wanna marry
[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I’m the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we’re the perfect two
We’re the perfect two
We’re the perfect two
Baby me and you
We’re the perfect two
[Bridge:]
You know that I’ll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can’t live without ya
No..
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle
[B-Sec 1/2:]
Cause you’re the apple to my pie
You’re the straw to my berry
You’re the smoke to my high
And you’re the one I wanna marry
[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I’m the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we’re the perfect two
We’re the perfect two
We’re the perfect two
Baby me and you
We’re the perfect two