Monday, April 30, 2012

A Woman once asked her mother:
“Mother, how will I ever find the right Man ? “
Her mother replied : ” Forget finding the ‘right’ Man,
focus on being the right Woman.”

And we read in the Qur’an: “Good women are for good men and good men are for good women.”
(Quran Surah 24. An-Nur, Ayah 26) :)
i miss my family a lot. and i love my friends. miss all of them .

Sunday, April 29, 2012

Angel In The Night – Basshunter Lyrics & Listen

Angel In The Night – Basshunter Lyrics & Listen

new look man.

am my blog to highlight. do left comment. becoz. i am a failure in art. so do not let me. ashamed myself here. alahai. hanisa. got crazy when it is almost 3 a.m in morning :)

i love u all :)







sahabat. sukar dicari ganti. there are always therein wet and sunny. without them. life is zero :) be strong. be tough. all the way will full of happiness.


 ~lalalaalalalalalalalalala. nyanyilah nisa. malam. malam. nyanyi . lalaalalalalaalalaal. i got crazy sudah. ~

 ini aku n adillah farahana. my lil big fren. i love u much :)

 this is a weirdo person . farisha fadil. but i love her weirdness.

tak lekang dek panas. tak basah dek hujan. sahabat sejati ni lah die. nurfarah aqilah, nurkhairunnisa and me ;)










  haiyak. ini kawan saya. emul. aina. n inshi. thanks dude.















LADIES, be mine forever. thank you.

Saturday, April 28, 2012

haih. pening lah. dunia skarang nieh. kenapa jadi macam ni skang??
ak duk kat dunia yang aman SEPATUTNYA  tapi ap yang ak lihat realitinya. sangt lah kelihatan surrounding ak skarang sangt tidak sesuai lagi. sebelum hari pengadilan dah rase sikit keadaan hari pembalasan kecil.
mak aih. TIDAK SUKA. ak nak hidup aman :) terima kasih. sangt tak suka.

Friday, April 27, 2012

salam. morning. ladies and gentlemen. today.
i have something to tell you and let you be the one who will keep me to continue the way i am in this new way. :)
ladies, i do not know how to start but please always remind me to balance my relation with the Creators and human being. wanna be a good daughter :) trusted friends :) and then i want to be a good student. please hanisa FOCUS IN YOUR CLASS, well. focus is the best key ever to succeed in your examination. never sleep. be cheerful. once. i had heard a statement sound like this, "a girl when they start to study they would be more passive, and a boy who study harder would become a more active person " haiya. that is an opposite symptoms. Then, i choose to be an ordinary person as the way i am :P

Thursday, April 26, 2012

dah lama tak posting, kenapa? sebab saya hibernasi in my new world. i would become more nerdy. nak belajar rajin-rajin. kenapa? sebab saya jadi a dummy person who really malas nak belajar. malas sngt lah. punya malas sampai pointer pun tak chantek. alamak aih. macam ape je. semester dua nak jadik sngt baik :) sangat rajin. love the blog. i love inshi n emulyaty :)

Monday, April 23, 2012

apa itu bebas..

wanita A : saya tidak sukakan hijab. ia merampas kebebasan saya.
wanita B : apa makna kebebasan bagi awk?
wanita A : kebebasan ialah saya boleh melalukan apa yang saya suka.
wanita B : TIDAK! kebebasan ialah bebas melakukan apa yang baik tanpa mempedulikan apa orang kata.

Sunday, April 22, 2012

"awak ni kunolah! itu xboleh ini xboleh... x open minded!"

well.. asalkan kita ikut syariat islam yg sebenar, jadi biarkanlah org nak kata apa..
"itu xboleh ini xboleh" tu, bukan kita yg tentukan , tp Tuhan kita..

kuno, x open minded tu, sebenarnya adalah kerana kita berhati2 supaya tidak dimurkai ALLAH
dan berhati2 itu sendiri adalah gambaran bagi takwa
* takwa : melalui jln yg berduri dgn berhati2 (menurut sahabat rasulullah)
salam. haiyak. new blog. new look. but hey !! it is not style. arh. remove. remove. remove it !!
dbush.. i have a long journey back to JB :( sangt sakit belakang. how about your opiniojn for 9 hours in bus?? argh. it would be the most scary things. warghhhh. btw. i am so tired. later i will talk more and more. who knows i will share many thing more an. hah. UTM , skudai. love you. i hope i can further the study in degree :)

Saturday, April 21, 2012

Pesan AL- HABIB OMAR BIN HAFIZ semasa khutbah jumaat di UTM Skudai td:

jagalah hati kita, jagalah niat kita..

hati merupakan suatu elemen paling penting dalam diri seorang manusia..hati merupakan ketua kepada kerajaaan diri..malah para ulama' sufi menggelarkan hati sebagai raja dalam kerajaan tubuh badan manusia.sebagaimana sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud..

"sesungguhnya dalam diri manusia itu ada seketul daging.apabila daging itu baik,maka baiklah seluruh anggota.dan apabila daging itu rosak,maka rosaklah seluruh anggota.ketahuilah,itulah hati."


3 golongan Allah campakkan ke dalam neraka ialah:


1. orang yang menuntut ilmu agama dan ia mengharapkan pujian dari orang lain, maka malaikat menjadi saksi di atas perbuatannya, dan dia dah dapat pujian didunia.. maka Allah campakkannya di dalam neraka di atas kesombongannya itu..

2. org yang berinfak mengharapkan pujian dari orang lain, maka malaikat menjadi saksi di atas perbuatannya, dan dia dah dapat pujian didunia.. maka Allah campakkannya di dalam neraka..
3. orang yang berjihad, yang kuat hatinya berjihad tetapi ia mengharapkan pujian orang lain diatas keberaniannya maka malaikat menjadi saksi di atas perbuatannya, dan dia dah dapat pujian didunia. maka Allah campakkannya di dalam
neraka...
salam. hai. blog
today. my topic is about love. well, i am a teen so please do not annoyed with what i am saying.
peeps always expecting love while they do not really realize about the TRUE LOVE around them.
yes.
the creator's love, our prophet, our family and also their friends love. despite of it, there are many person around who really love them. why do we need a love from opposite sex? yes, i do admit that the LOVE is exist and we cannot deny it. but it is the secret of LOVE. u need to fight for it :) your heart must really though enough to block the bad terms in love . what can i say for a couple compare to uncouple. there is more challenging for those who not couple cause they need to hold their feelings to meet their partner. to call them. to meet. and many things. it is prove that person who are love by their creators would have more challenges in their life :)
so use your brain to think. and please do not get lied without use your mind thoughts :))

Friday, April 20, 2012

haiyak. guys. there's only ONE more day left at perak :(
don't want to go back to johor.
please let me enjoy myself again. again. n again.
people :) love u.
appreciate of what you have.

Thursday, April 19, 2012

salam. tetibe stressed ==' i deactivate again my fb akaun ==' why nisa <3.
no spesifik answer. hahaha. biar lah. let's manje manje nan blog dulu :) bnyak bnyak post :)
t kite on blik fb. dua hari buleyh tak? huhuh :) nisa sengal.jap g ak post lg. busan ni :)

Wednesday, April 18, 2012

ouh. my . salam.
today is a new day. and i am thinking dat's i have start it wonderfully. ~lalalalaala.
how?? haha.
just don't say that. well :) nice a gud girl nisa .




Siapa Wanita Cantik?
Wanita cantik ialah:

1.Melukis kekuatan melalui masalah
2.Tersenyum saat tertekan
3.Tertawa saat hati sedang menangis
4.Tabah di saat terhina
5.Mempersona kerana memaafkan
6.Mengasihi tanpa balasan
7.Bertambah kuat dalam doa & pengharapan Ilahi…

Ya Allah… Walaupun aku tidak cantik dimata manusia, cukuplah sekadar cantik dihadapan-MU

1)MELUKIS KEKUATAN MELALUI MASALAH.

seorang perempuan itu akan terserlah kekuatannya apabila kita melihat bagaimana dia menghadapi masalah yang datang padanya.sama ada dia lemah mahupun semakin tabah dengan dugaan yang datang padanya.insyaAllah bagi yang kuat dia berjaya memanfaatkan ujian Allah padanya untuk meningkatkan kekuatan dirinya.

2)TERSENYUM SAAT TERTEKAN

percaya atau tidak.kalau benar-benar seorang wanita itu mampu melalui masalah yang dihadapi nya kita orang sekeliling dia tidak mampu meneka apakah perasaan dia yang sebenar.kenapa?kerana terlalu dalam untuk kita memahami perasaan dia yang selalu tersenyum tidak kira sama ada dia ada masalah ataupun sebaliknya.alangkah indahnya kalau aku turut sedemikian rupa.

3)TERTAWA SAAT HATI SEDANG MENANGIS

bukan saja-saja dia tertawa saat hatinya terluka dan menangis.dia bersikap sedemikian kerana dia mahu menjadi seorang yang tabah dan tidak mahu menyusahkan orang sekelilingnya.tambahan pula dia yakin akan pertolongan YANG ESA akan datang kepadanya.dan dia tetap tertawa menutup segala gundah dan kelukaan yang ada kerana keyakinannya terhadap bantuan Allah tidak pernah surut.
4)TABAH DI SAAT TERHINA

setiap yang baik itu sentiasa diuji olehNYA dan salah satu daripadanya ialah penghinaan dari manusia.tapi bagi seorang wanita yang cantik pekertinya semua itu bukan lah halangan untuk dia meneruskan hidupnya malah dia akan berusaha untuk menjadi lebih tabah untuk meghadapi hari yang mendatang.ketabahan yang ada dalam diri dia menjadi perisai untuknya menangkis segala hinaan daripada manusia lain yang tidak pernah mengenal erti ketakutan akan azab YANG ESA.

5)MEMPERSONAKAN KERANA MEMAAFKAN

bukan mudah untuk kita memaafkan kesalahan orang lain terhadap diri kita.lebih-lebih lagi apabila melibatkan kesalahan yang melukakan hati hingga hancur musnah sesebuah kehidupan itu.namun bagi seorang wanita yang cantik itu,kemaafan itu sentiasa diberikan kepada yang pernah melukakan malah menyakitkan hatinya.kerana baginya mereka-meraka inilah yang memberi peluang padanya untuk menjadi lebih tabah.subhanallah.

6)MENGASIHI TANPA BALASAN

kasihnya terhadap suami dan keluarganya memang datang dari hatinya yang ikhlas bukanlah kerana mengharapkan sebarang pembalasan.kerana bagi wanita yang cantik seperti ini kasihnya untuk meraka ini bukannya kasih yang dibuat-buat tetapi kasih yang tulus.malah meraka inilah yang membuatkan dia kuat menahan segala tomahan dan ujian dari YANG ESA.dan kasih seorang wanita yang cantik ini amat sukar untuk kita cari dimana-mana melainkan kasih seorang isteri dan ibu yang solehah.

7)BERTAMBAH KUAT DALAM DOA DAN PENGHARAPAN ILLAHI

dia hanya berharap kepada YANG ESA.dan dia juga tidak pernah mengenal erti lelah dalam terus berdoa tidak kira siang dan malam untuk kehidupan orang yang dia sayang.wanita yang cantik tidak mementingkan diri sendiri kerana mereka lebih mementingkan kepentingan orang yang mereka sayang.suami dan keluarga mereka tidak pernah terlepas dari setiap doa-doa yang dipohon kepada YANG ESA.

Tuesday, April 17, 2012


i do not know why?? but for this time being. this person keep on waving, smiling n yelling. hahahaha. what a dumb girl you are. he is an actor. korea actor. ouh yeah. good drama through sassy girl choon hyang. ouh. my. i am delightful to watch the movie over again and again :)) my english and all my words turn in hurricane as i am also like tsunami :)) haha. i cannot stop smiling. if i can meet him someday ==' i would say " hei, big brother what a nice smile you have. teach me one. hahahahahah :))"
bloggie :)) i am fully addicted dkat cite korea sudah ( muke mengeluh sebab kene ngaku)
mak aih. seronok. jalan citer yang menarik. itu je lah nak puji :)) ini link yang menemani ak selama beberapa hari ni. wanna feel the feelings try it ! SASSY GIRL CHOON HYANG :))
http://www.dramacrazy.net/

siries. dis is best love story. so sweet :))

girl. you are cute ;))

boy. osem. jae hee :))

sweet marriage at young age :)) oh my.

again. so cute. superb lah :))


ouh. can we be fren :)) hahah. that is truly my angan-angan. :))

Monday, April 16, 2012



salam. tetibe saya teringat kat my besfren. dear awak. haha :) today. entry kite pasal besfren. kawan baik ialah mereka yang kita tidak perlu ingat kerana mereka memang berada di hati kita :)




this is the first winner. korang memang terbaik. aku susah korang ada. ak senang korang kacaw. hish. tak. tak. tp korang lah sahabat sejati. thanks :) ~nurfarah aqilah & nur khairunnisa

he win the second place. frens eversince 2005 :) glad to know him cause he will help in sun and rain :) thanks ~muhammad fajrul alif.
jen jeng jeng. there it is. two rommate that have been super duper make my life crazy :) love you. thanks adillah farhana & aina :)



always in memory. nice little girl :) strong and i believe u are born to be cute :) ~nursyahirah

ilysm. notinx to say. thanks babe :) ~marliana marzuki

hai. u all. there is my rommate zareen :) n two of the girls is others people next door whom are closes to me ~ nurul inshirah & emulyaty.

last but not least. amin kamal & khushairi. korang lah yang harukan hidup ak. tapi thanks ya :)

Saturday, April 14, 2012

salam. dear. bloggie. nak share sumtink. nah amik ni :)

here it is. family is everything. sometimes. people think it in easy way that family is a waste. bla. bla. bla. n blaaaaaa. when u found sumone in your life. directly say your boyfie. hey, dude. did u realise that your family wanna give the best fr you?? which mother who want to destroy her own children when she had suffer for many months just to born you in just a few hours. peeps, think it !! sometimes, father would stop us to do thing that we like. i knew it. ( i also feel the same). when i sit n i think with my head. oh. alhamdulillah. there's always a cloud in every silver lining n so on. haha. not all of our own decisions made is fully trusted. sometimes, let the senior to help us :) alhamdulillah. i have an happy family :)


Friday, April 13, 2012

pagi. pagi. nyaman.


alahai. asalamualaikum. selamat pagi kawan. semalam tidur dngn dnyutan jantung yang terlampau laju.
alahai. cuaknye.
tu lah sape suh tngok cite hantu. amik kau.
then pejo cakap " p la tngok lg , "
tak membantu pon !
lpas ni jgn lah duk berani ngat. pagi ni pun masih sakit jantung. cane lah nak idop lame [=='
tp. alhamdulillah ak masih dpt menghirup udara segaq pagi jumaat barakah ini :)
alhamdulillah.

Tuesday, April 10, 2012

nite

malm smalam dh lpas.
dh masuk ary bru. mata tak mau katup lg.
so kita layan fb dulu :)

Sunday, April 8, 2012


salam,
life is a bliss.
enjoying the time as you are alive.
but do not forget. you are chosen to be born. and all of this happen
is with a REASON.

Saturday, April 7, 2012

homie

salam. at last. i am at home. PERAK> :)
btw. this is the week of tiredness=='
i need to take my license :)
pray the best for me.

Thursday, April 5, 2012

lapar.





pagi. ak lapar. ak nak mkn. ak lapar
AK NAK MAKAN. =='

Wednesday, April 4, 2012

best of the best ever report !


salam. dear blog. kali ni nak share sumtink yang totally memang buat ak ketawa sampai pecah perut.





bermula apbila ak n adila yang amat malas ni gagal untuk menyiapkan lab report fizik setelah tidak berusaha pun untuk siapkannya ==' then. kitorang dngn tebal mukenyer pun mintak kat lab partner yang lagi satu :) thanks korang. setelah berjaya memintanya ak suruh si lalala bg taw adila kalu dh sampai depan blok. malangnye die tak perasan mesej ak n pukul 11.20 dia kol minta maaf sebab ta perasan mesej, "hei, nisa. sori lha ak ta perasan mesej kau, ak letak atas tar ya?" ak pun jawab " hah? atas jalan biar betul. ak ckp kan gtaw adila sebab ak kat bilik bieha ni (inshi jadi saksi)" then, die respons "oke lha ak letak atas pokok" sempat ak membalas " beragak lah weyh, kau ni pun. g call adillah la. taw " tros die letak telefon.

paginya,,,,
"weyh lalala lab report mana?" jawabnya, "ak sudah katakan di atas pokok! kau tak ambil kah?''
wahai pak cik tersayang kompem lha ak tak amik. bg ak dan yang mendengar bende ni tak logik ouh. tak mungkin ak turun memalam mcm uh untuk amik report di pokok. OMG. tapi time tu ak n adila dh kat kelas. just 5 minit sebelum kelas bermula. disebabkan perasaan SUSAH HATI die, kitorang mengorbankan tenaga pulang ke blok yang jauh selama 10 min. peluh giler.. sengal.
adilla dah bising. ak just suruh die bersabar je. mak aih. sampai kat blog first respon ak, "adilla, pokok mana die letak eyh?? bnyak lah pokok kat sini. "
alahai. setelah mencari kitorang terjumpe. then, ak berjanji akan percaya setiap apa die cakap selepas ni. hahaha. ak tak mau dah memain. if die kate die skang atas pokok. pun ak percaya kau sangt JUJUR wahai fauzi :)

*hari itu ak pakai baju kurung biru dan my red heels :) sangat sadis, bile patah balik ak just sarung my toilet slippers ==' dah malas nak lawa dah.

Sunday, April 1, 2012

SPM

the result is not the best or BETTER than your guys. but for sure i say ALHAMDULILLAH for what i get.
OMG. rase bersyukur, i meant tak dapat lah teruk than what i am expected. yup. tak straight tp itu yang selayaknye.
7A2B.
Nurhanisa Ahmad Fadzil

my brain got black out !!

hai. today is not the bad day in my life. but for sure the moody day of this new starting month. IKMAL azman. kau spoil kan mood ak. n jugak my tiket nak balik perak. :( tanak balik sorang. apakah dugaanya kene balik sorang. maa. tanak la. ikmal lak. ak gaduh nan dia n ak kalah. ak tak suka kalah nan dak pendek tu. plis la. biar kalah nan orang lain tapi bukan pendek tuh. minggu depan is exam week. n arap dpat lah buat terbaik. whahahahaha. tp ak masih di depan lappy. ta senonoh betul.