Saturday, December 29, 2012

nisa, nisa, nisa :)

salam,
HAI . UI, how to describe ehh . LALALA . no words. semangat berkobar kobar ni hah :) gembira sebab ade kawan yang membantu and segala galanya. alhamdulillah .
sometimes, kite kene back o the basic thing in our life. just be humble, and learn again as much as you need. so you are close to the creator. nobody perfect . but everyone can try to be perfect. why we do not trying despite to be losing ? hanisa , i hope u realise about yours :)

Saturday, December 22, 2012

salam, ekenaaa .
final dh nak dkat tuu . HAHAH .
hanisa, dh study ? mesti belum ? jadinya, saya bertekad nak berusaha superb . ^^
fokus ya my dear. let the past, pass away . let the future in glory :)
ouh yeah .

Sunday, November 11, 2012

heart hard to negotiate



i do really love you . how we want to control our heart when it cannot get along with our minds. please follow my voice. i want to seat and relax :D no more an**u :D grr . 
i know i am already 18 teen but . . . please i want to study . organ, please cooperate with me ;D I DO ASK THIS FOR SERIOUS. 
after dis be happy no such girly things, yucks. 

Saturday, October 6, 2012

dunia ku di september


ouh . lama sudah ta update blog . entry pagi ni berkisar tentang my birthday on 18th september :D HAHA. it was the wonderful day , first in the 18 years i got a lot  of gifts from my dearest sweet friends :D jom tengok bg jeles sikit .


 i love this mr penyu :D 
ini hadiah daripada ramai lah . ade je yang bukan , tp was bought on the day .

ok. this one is a set of present from sabah :D thanks cik fauzy. 

ada lagi satu present from wani halim. tapi ta sempat nak tangkap gambar . i got perfume from her :D thanks friends. 
EMULYATY, INSHIRAH N AINNA. thanks jadi antara mereka yang terawal untuk wish :D

 ini kitorang berempat , insyi, emul, ainna n me :D
 ini pulak waktu kitorang bergedik santai sewaktu malam :D emul, aku n anis :D
 yeah , my hunny bunny sugar pie, emulyaty <3

cute little fren. mirasham :)

ops. ada lgi niii . gambar lagi tiga orang manusia :-

 ini saya n wani halim :D

 itu fauzy :D
for sure ini amin kamal. my bestfren :D dapt chocolate dri dia :D

* saya sangat syang kan pun sume kawan ini . peliharalah mereka sebaiknya. mudahan mereka sentiasa berjaya di dunia dan akhirat :D

Saturday, August 18, 2012

as salam . blog . today is a hurting day. today is a happy day .
my friend has a feeling of hatred towards me n i just know it today by himself :D
thanks, u make me disappointed. i thought u ok about that and we close the case long ago . fine. i will go away from you :D last from me, deep in my heart. you just start doing a leaking of blood .

Friday, August 17, 2012

syukur. syukur :D

  as salam . hai . dalam tak sedar. asasi UTM dah habis. ramadhan pun dah nak hbis. syawal bakal menjelma lagi dua hari. jyeah. sedih nak tinggal ramadhan . dalam ramadhan ni rasa life is so sweet :D siriesly, tiada paksaan dalam menyatakan ini . fadhilatnya sangat banyak . untung lah sesiapa yang menggunakannya dengan sebaik mungkin. saya jealous kepada anda. alhamdulillah, segal positif think di bulan ramadhan harus diusahakan. puasa enam pun jangan lupa ya dibuat kalau mampu :D benda sunat ni bagus juga kalau nak buat.
  tentang asasi, alhamdulillah , i got the course that i want . HAHA. pure math , faculty of science. see, we clearly tak tahu apa pun tentang diri sendiri. i used to think i am not good enough for science . tapi since sekolah menengah until now i stick to it . allah maha mengetahui . kita harus redha dengn apa yang diberi setelah kita berusaha sebaik mungkin. yakinlah :D insyallah .

Tuesday, August 7, 2012

Tidur semula selepas sahur

Telah disebutkan bahawa waktu sahur adalah waktu yang dipenuhi keberkatan dan kemaqbulan doa. Justeru, tabiat tidur semula setelah makan sahur sementara menunggu waktu subuh adalah satu kesilapan. Inilah tabiat yang menyebabkan masjid dan surau tidak penuh di waktu subuh.

Tidur selepas makan sahur menyebabkan tubuh menjadi semakin layu dan mengantuk yang amat sangat. Keadaan ini pastinya menjadi punca solat subuh di rumah berseorangan atau lebih teruk, terlewat subuh.
...

Amat rugilah mereka yang tidak menjaga waktu sebegini serta tidak mengisinya dengan doa dan istighfar.

Allah berfirman :-

الصَّابِرِينَ وَالصَّادِقِينَ وَالْقَانِتِينَ وَالْمُنفِقِينَ وَالْمُسْتَغْفِرِينَ بِالأَسْحَارِ

Ertinya : “Orang-orang yang sabar, yang benar, yang tetap taat, yang menafkahkan hartanya (di jalan Allah), dan yang memohon ampun di waktu sahur” – Al-Imran : 17

sudut renungan

as salam . blog . lama saya tak post apa apa di dalam ini kan . takda idea langsung untuk apa yang ditulis . tapi , insyAllah . kali ini ada sedikit perkongsian . sahabat , kalau anda rasa 'down' tidak mampu berusaha lagi ke apa ke . ingt lah ayat ini , sesungguhnya , ALLAH tidak memberi beban yang tidak boleh dipikul oleh kita sendiri . sesungguhnya DIA maha mengetahui segalanya .
itulah ayat yang selalu saya ingt pun untuk menaikkan diri . kadang rasa malas dan tidak jumpa jalan keluar . ingat lah ayat tu . semoga kita lebih cekal dan berusaha . no question without solution . no memory before it happened. jadi kenapa  tidak cuba sebelum berani untuk berhadapan keputusannya. bila sudah usaha dan keputusannya.. pasrahlah . jgn bersedih andai tidak berjaya . insyAllah ada yang lebih baik :D kejayaan mungkin bukan segalanya. sebab manusia turut belajar dari kegagalan. pembelajaran melalui keperitan mnerima kegagalan lebih hebat daripada kesenangan menempa kejayaan .

Sunday, June 24, 2012


salam. awok. dh lama ta mengarang cerekarama. dh bersawang pun awok ni. uhuk uhuk. mintak maaf. saya mengaku saya pentingkan diri :)
tp ari ni saya menulis bukan sebab sedih tapi sebab gembira. awok teruja tak??
chak. chak. chak. today nak ckp pasal whole things and some conclusion for my life now :P
awok tahu apa itu sahabat? awok ni saya nak cite.
sahabat tu kan..
die ada bile kita sedih dan kita gembira. dia ta kisah siapa kita. bagaimana kita. dari mana kita n apapun. :) dia tetap terima kita seadanya. well. itu sahabat sejati :) awok pnah jumpa? saya ada jumpa. namanya tak boleh lah saya cerita. saya bg thu je cerita saya. *bukan cerita awok eh yang saya merepek nii.
al kisah. sahabats saya ni mereka memahami mereka mengerti mereka menyedari mereka menyakiti mereka mengubati mereka bernyanyi *huduh nya:(. HAHAHA. well. sahabat ni yang mewarnai kehidupn. awok. sebenarnya bila awok bersahabat kongsilah sahabat awok itu bersama yang lain nak tahu sebab apa? ini lah masanya awok membuktikan yang sahabat awok memang terbaik. biarlah yang lain turut berkongsi kerana sahabat sejati akhirnya sentiasa menyayangi sahabat nya :) walau kita berjauhan atas bawah. belakang depan. di fikran ni selalu memikirkan dan di hati ini selalu mendoakan. bila sahabats awak sakit, awok yang risaukan dia. bila mereka gagal. awok turut bersedih. bila mereka berjaya. awok turut tumpang gembira. bila mereka buat salah awok turut menegur. dan bila sebaliknya awok menerima :) itu kita panggil sahabat.
awok pernah menangis sebab sahabat atas kejayaan mereka? pernah turut merasai kesedihan mereka. TAHNIAH awok berjaya menjadi sahabat sejati. *adakah kali ini saya dapat memnuhi objektif sebenar nak menulis. chup. chup.
awok. sahabat selalu mempercayai. and bila awok percaya sahabat sepenuhnya takan adalah masalah :) awok pulak jgn ambil kesempatan atas kepercayaan yang diberikan. btw,
ini yang jadi pada saya sekarang. sahabat bnyak membantu. bila dah di rantau orang ni. *semenanjung lagi. kita perlukan insan insan lain selain keluarga :) mereka adlah rakan. dan di antara rakan ada sahabat . haragai persahabatan selagi ada .> <

Tuesday, June 5, 2012

apa ni?????
baca sikit,,,

6 perkara Allah sembunyikan

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan
Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara
timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan124, 000 sayap). Setelah itu
Jibrail as memandang dirinya sendiri danberkata:

'Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.'

Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. 'Tidak'

Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.

Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kamu telahmenyembah aku dengan ibadah yangbersungguh- sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir
zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.' Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atasperintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.'

Kemudian Jibrail as berkata: 'Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?'

Lalu Allah berfirman yang bermak! sud. 'Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma'waa sebagai tempat tinggal...'

Kemudian Jibrail as meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma'waa.Setelah Jibrail as mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:

'Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? '

Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yangtelah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan.... .'

Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan... Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :

* Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat.
* Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat.
* Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.
* Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
* Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di
dalam solat (yang lima waktu).
* Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.

Saturday, May 26, 2012

salam. blog. 
whole life become twisting right now. u mess up with wrong person. i believe u are changing kawan. but for sure. u also done sumtink that sometimes make me felt uneasy with it :) 
gud girl please be matured enough. how should u planned your life with this rubbish things inside yours? think it. liars, haters, betrayers. what all of this are about. between life n dignity. i prefer dignity! good life without dignity is just like walking outside without clothes :'( so sad, by the time i believe in it. u destroy it by yourself. then, i thought u should answer those horrible things happen. think it wisely. babe, u have such a good brain. 

Sunday, May 20, 2012

salam. hai blog,
lama eh tak bercerite same kau :) aku sngt busy dan sngt busy. eh. i am staying at utm, tak pindah taw :) 
hahahahaha. mama n baba dtg johor arituh. stail hbis lah. btw, doakan aku selalu :)

Tuesday, May 8, 2012

salam. blogger. :0 it is a lot of fun. cannot be describe in words. :) siriously, i got Universiti Islam Antarabangsa Malaysia for my UPU. :) alhamdulillah. sngt seronok untuk dpat ap yang kite pilih. :) inilah keajaiban. tak semestinye sume yang berlaku takde hikmah. walaupun ak dh msuk UTM , ak ta rase die kerugian. well i learnt on how to belajar kat uni. tade lah ak enjoy sngt naty kan. memain segala kat kuliah :0 i got asasi bahasa inggeris. good girl. i check here :)
 by the way, i am still thinking to stay or leave. well. nobody know the answer yet. but my heart is telling harshly to take the course. what should i do? please do help me with clue. istikharah may be the best way . aminn :) only HE knew the best.

Sunday, May 6, 2012

salam. bloggie, last two days was the day full of tiredness. i went shopping, movies, n bowling. oh, my. wonderful moment but do remind me. "hanisa, duit elaun tinnggal bapa?" hahah. baru tahu yang my money is decreasing rapidly. kene lah berjimat cermat. btw, thanks to all my friends who enjoying the weekend with me.



cukup sudah pementasan hari ni. tetibe diserang no mood.

Saturday, May 5, 2012

bestnyer. bestnyer. 
hai blog. entri kali ni pasal PIZZA HUT.
yang super duper sedap tuh :)



Wednesday, May 2, 2012

salam,
blog,
here what i want to say. when there is a tear on your cheeks. be mean to wipe it. do not ever let it running down to show your weakness.
besides, be tough. a strong girl not the people with tears but they are peeps with scars :)
i love you friends. be good . please do not crush on me. or this can be the most bad thing ever.

Monday, April 30, 2012

A Woman once asked her mother:
“Mother, how will I ever find the right Man ? “
Her mother replied : ” Forget finding the ‘right’ Man,
focus on being the right Woman.”

And we read in the Qur’an: “Good women are for good men and good men are for good women.”
(Quran Surah 24. An-Nur, Ayah 26) :)
i miss my family a lot. and i love my friends. miss all of them .

Sunday, April 29, 2012

Angel In The Night – Basshunter Lyrics & Listen

Angel In The Night – Basshunter Lyrics & Listen

new look man.

am my blog to highlight. do left comment. becoz. i am a failure in art. so do not let me. ashamed myself here. alahai. hanisa. got crazy when it is almost 3 a.m in morning :)

i love u all :)







sahabat. sukar dicari ganti. there are always therein wet and sunny. without them. life is zero :) be strong. be tough. all the way will full of happiness.


 ~lalalaalalalalalalalalala. nyanyilah nisa. malam. malam. nyanyi . lalaalalalalaalalaal. i got crazy sudah. ~

 ini aku n adillah farahana. my lil big fren. i love u much :)

 this is a weirdo person . farisha fadil. but i love her weirdness.

tak lekang dek panas. tak basah dek hujan. sahabat sejati ni lah die. nurfarah aqilah, nurkhairunnisa and me ;)










  haiyak. ini kawan saya. emul. aina. n inshi. thanks dude.















LADIES, be mine forever. thank you.

Saturday, April 28, 2012

haih. pening lah. dunia skarang nieh. kenapa jadi macam ni skang??
ak duk kat dunia yang aman SEPATUTNYA  tapi ap yang ak lihat realitinya. sangt lah kelihatan surrounding ak skarang sangt tidak sesuai lagi. sebelum hari pengadilan dah rase sikit keadaan hari pembalasan kecil.
mak aih. TIDAK SUKA. ak nak hidup aman :) terima kasih. sangt tak suka.

Friday, April 27, 2012

salam. morning. ladies and gentlemen. today.
i have something to tell you and let you be the one who will keep me to continue the way i am in this new way. :)
ladies, i do not know how to start but please always remind me to balance my relation with the Creators and human being. wanna be a good daughter :) trusted friends :) and then i want to be a good student. please hanisa FOCUS IN YOUR CLASS, well. focus is the best key ever to succeed in your examination. never sleep. be cheerful. once. i had heard a statement sound like this, "a girl when they start to study they would be more passive, and a boy who study harder would become a more active person " haiya. that is an opposite symptoms. Then, i choose to be an ordinary person as the way i am :P

Thursday, April 26, 2012

dah lama tak posting, kenapa? sebab saya hibernasi in my new world. i would become more nerdy. nak belajar rajin-rajin. kenapa? sebab saya jadi a dummy person who really malas nak belajar. malas sngt lah. punya malas sampai pointer pun tak chantek. alamak aih. macam ape je. semester dua nak jadik sngt baik :) sangat rajin. love the blog. i love inshi n emulyaty :)

Monday, April 23, 2012

apa itu bebas..

wanita A : saya tidak sukakan hijab. ia merampas kebebasan saya.
wanita B : apa makna kebebasan bagi awk?
wanita A : kebebasan ialah saya boleh melalukan apa yang saya suka.
wanita B : TIDAK! kebebasan ialah bebas melakukan apa yang baik tanpa mempedulikan apa orang kata.

Sunday, April 22, 2012

"awak ni kunolah! itu xboleh ini xboleh... x open minded!"

well.. asalkan kita ikut syariat islam yg sebenar, jadi biarkanlah org nak kata apa..
"itu xboleh ini xboleh" tu, bukan kita yg tentukan , tp Tuhan kita..

kuno, x open minded tu, sebenarnya adalah kerana kita berhati2 supaya tidak dimurkai ALLAH
dan berhati2 itu sendiri adalah gambaran bagi takwa
* takwa : melalui jln yg berduri dgn berhati2 (menurut sahabat rasulullah)
salam. haiyak. new blog. new look. but hey !! it is not style. arh. remove. remove. remove it !!
dbush.. i have a long journey back to JB :( sangt sakit belakang. how about your opiniojn for 9 hours in bus?? argh. it would be the most scary things. warghhhh. btw. i am so tired. later i will talk more and more. who knows i will share many thing more an. hah. UTM , skudai. love you. i hope i can further the study in degree :)

Saturday, April 21, 2012

Pesan AL- HABIB OMAR BIN HAFIZ semasa khutbah jumaat di UTM Skudai td:

jagalah hati kita, jagalah niat kita..

hati merupakan suatu elemen paling penting dalam diri seorang manusia..hati merupakan ketua kepada kerajaaan diri..malah para ulama' sufi menggelarkan hati sebagai raja dalam kerajaan tubuh badan manusia.sebagaimana sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud..

"sesungguhnya dalam diri manusia itu ada seketul daging.apabila daging itu baik,maka baiklah seluruh anggota.dan apabila daging itu rosak,maka rosaklah seluruh anggota.ketahuilah,itulah hati."


3 golongan Allah campakkan ke dalam neraka ialah:


1. orang yang menuntut ilmu agama dan ia mengharapkan pujian dari orang lain, maka malaikat menjadi saksi di atas perbuatannya, dan dia dah dapat pujian didunia.. maka Allah campakkannya di dalam neraka di atas kesombongannya itu..

2. org yang berinfak mengharapkan pujian dari orang lain, maka malaikat menjadi saksi di atas perbuatannya, dan dia dah dapat pujian didunia.. maka Allah campakkannya di dalam neraka..
3. orang yang berjihad, yang kuat hatinya berjihad tetapi ia mengharapkan pujian orang lain diatas keberaniannya maka malaikat menjadi saksi di atas perbuatannya, dan dia dah dapat pujian didunia. maka Allah campakkannya di dalam
neraka...
salam. hai. blog
today. my topic is about love. well, i am a teen so please do not annoyed with what i am saying.
peeps always expecting love while they do not really realize about the TRUE LOVE around them.
yes.
the creator's love, our prophet, our family and also their friends love. despite of it, there are many person around who really love them. why do we need a love from opposite sex? yes, i do admit that the LOVE is exist and we cannot deny it. but it is the secret of LOVE. u need to fight for it :) your heart must really though enough to block the bad terms in love . what can i say for a couple compare to uncouple. there is more challenging for those who not couple cause they need to hold their feelings to meet their partner. to call them. to meet. and many things. it is prove that person who are love by their creators would have more challenges in their life :)
so use your brain to think. and please do not get lied without use your mind thoughts :))

Friday, April 20, 2012

haiyak. guys. there's only ONE more day left at perak :(
don't want to go back to johor.
please let me enjoy myself again. again. n again.
people :) love u.
appreciate of what you have.

Thursday, April 19, 2012

salam. tetibe stressed ==' i deactivate again my fb akaun ==' why nisa <3.
no spesifik answer. hahaha. biar lah. let's manje manje nan blog dulu :) bnyak bnyak post :)
t kite on blik fb. dua hari buleyh tak? huhuh :) nisa sengal.jap g ak post lg. busan ni :)

Wednesday, April 18, 2012

ouh. my . salam.
today is a new day. and i am thinking dat's i have start it wonderfully. ~lalalalaala.
how?? haha.
just don't say that. well :) nice a gud girl nisa .




Siapa Wanita Cantik?
Wanita cantik ialah:

1.Melukis kekuatan melalui masalah
2.Tersenyum saat tertekan
3.Tertawa saat hati sedang menangis
4.Tabah di saat terhina
5.Mempersona kerana memaafkan
6.Mengasihi tanpa balasan
7.Bertambah kuat dalam doa & pengharapan Ilahi…

Ya Allah… Walaupun aku tidak cantik dimata manusia, cukuplah sekadar cantik dihadapan-MU

1)MELUKIS KEKUATAN MELALUI MASALAH.

seorang perempuan itu akan terserlah kekuatannya apabila kita melihat bagaimana dia menghadapi masalah yang datang padanya.sama ada dia lemah mahupun semakin tabah dengan dugaan yang datang padanya.insyaAllah bagi yang kuat dia berjaya memanfaatkan ujian Allah padanya untuk meningkatkan kekuatan dirinya.

2)TERSENYUM SAAT TERTEKAN

percaya atau tidak.kalau benar-benar seorang wanita itu mampu melalui masalah yang dihadapi nya kita orang sekeliling dia tidak mampu meneka apakah perasaan dia yang sebenar.kenapa?kerana terlalu dalam untuk kita memahami perasaan dia yang selalu tersenyum tidak kira sama ada dia ada masalah ataupun sebaliknya.alangkah indahnya kalau aku turut sedemikian rupa.

3)TERTAWA SAAT HATI SEDANG MENANGIS

bukan saja-saja dia tertawa saat hatinya terluka dan menangis.dia bersikap sedemikian kerana dia mahu menjadi seorang yang tabah dan tidak mahu menyusahkan orang sekelilingnya.tambahan pula dia yakin akan pertolongan YANG ESA akan datang kepadanya.dan dia tetap tertawa menutup segala gundah dan kelukaan yang ada kerana keyakinannya terhadap bantuan Allah tidak pernah surut.
4)TABAH DI SAAT TERHINA

setiap yang baik itu sentiasa diuji olehNYA dan salah satu daripadanya ialah penghinaan dari manusia.tapi bagi seorang wanita yang cantik pekertinya semua itu bukan lah halangan untuk dia meneruskan hidupnya malah dia akan berusaha untuk menjadi lebih tabah untuk meghadapi hari yang mendatang.ketabahan yang ada dalam diri dia menjadi perisai untuknya menangkis segala hinaan daripada manusia lain yang tidak pernah mengenal erti ketakutan akan azab YANG ESA.

5)MEMPERSONAKAN KERANA MEMAAFKAN

bukan mudah untuk kita memaafkan kesalahan orang lain terhadap diri kita.lebih-lebih lagi apabila melibatkan kesalahan yang melukakan hati hingga hancur musnah sesebuah kehidupan itu.namun bagi seorang wanita yang cantik itu,kemaafan itu sentiasa diberikan kepada yang pernah melukakan malah menyakitkan hatinya.kerana baginya mereka-meraka inilah yang memberi peluang padanya untuk menjadi lebih tabah.subhanallah.

6)MENGASIHI TANPA BALASAN

kasihnya terhadap suami dan keluarganya memang datang dari hatinya yang ikhlas bukanlah kerana mengharapkan sebarang pembalasan.kerana bagi wanita yang cantik seperti ini kasihnya untuk meraka ini bukannya kasih yang dibuat-buat tetapi kasih yang tulus.malah meraka inilah yang membuatkan dia kuat menahan segala tomahan dan ujian dari YANG ESA.dan kasih seorang wanita yang cantik ini amat sukar untuk kita cari dimana-mana melainkan kasih seorang isteri dan ibu yang solehah.

7)BERTAMBAH KUAT DALAM DOA DAN PENGHARAPAN ILLAHI

dia hanya berharap kepada YANG ESA.dan dia juga tidak pernah mengenal erti lelah dalam terus berdoa tidak kira siang dan malam untuk kehidupan orang yang dia sayang.wanita yang cantik tidak mementingkan diri sendiri kerana mereka lebih mementingkan kepentingan orang yang mereka sayang.suami dan keluarga mereka tidak pernah terlepas dari setiap doa-doa yang dipohon kepada YANG ESA.

Tuesday, April 17, 2012


i do not know why?? but for this time being. this person keep on waving, smiling n yelling. hahahaha. what a dumb girl you are. he is an actor. korea actor. ouh yeah. good drama through sassy girl choon hyang. ouh. my. i am delightful to watch the movie over again and again :)) my english and all my words turn in hurricane as i am also like tsunami :)) haha. i cannot stop smiling. if i can meet him someday ==' i would say " hei, big brother what a nice smile you have. teach me one. hahahahahah :))"
bloggie :)) i am fully addicted dkat cite korea sudah ( muke mengeluh sebab kene ngaku)
mak aih. seronok. jalan citer yang menarik. itu je lah nak puji :)) ini link yang menemani ak selama beberapa hari ni. wanna feel the feelings try it ! SASSY GIRL CHOON HYANG :))
http://www.dramacrazy.net/

siries. dis is best love story. so sweet :))

girl. you are cute ;))

boy. osem. jae hee :))

sweet marriage at young age :)) oh my.

again. so cute. superb lah :))


ouh. can we be fren :)) hahah. that is truly my angan-angan. :))

Monday, April 16, 2012



salam. tetibe saya teringat kat my besfren. dear awak. haha :) today. entry kite pasal besfren. kawan baik ialah mereka yang kita tidak perlu ingat kerana mereka memang berada di hati kita :)




this is the first winner. korang memang terbaik. aku susah korang ada. ak senang korang kacaw. hish. tak. tak. tp korang lah sahabat sejati. thanks :) ~nurfarah aqilah & nur khairunnisa

he win the second place. frens eversince 2005 :) glad to know him cause he will help in sun and rain :) thanks ~muhammad fajrul alif.
jen jeng jeng. there it is. two rommate that have been super duper make my life crazy :) love you. thanks adillah farhana & aina :)



always in memory. nice little girl :) strong and i believe u are born to be cute :) ~nursyahirah

ilysm. notinx to say. thanks babe :) ~marliana marzuki

hai. u all. there is my rommate zareen :) n two of the girls is others people next door whom are closes to me ~ nurul inshirah & emulyaty.

last but not least. amin kamal & khushairi. korang lah yang harukan hidup ak. tapi thanks ya :)

Saturday, April 14, 2012

salam. dear. bloggie. nak share sumtink. nah amik ni :)

here it is. family is everything. sometimes. people think it in easy way that family is a waste. bla. bla. bla. n blaaaaaa. when u found sumone in your life. directly say your boyfie. hey, dude. did u realise that your family wanna give the best fr you?? which mother who want to destroy her own children when she had suffer for many months just to born you in just a few hours. peeps, think it !! sometimes, father would stop us to do thing that we like. i knew it. ( i also feel the same). when i sit n i think with my head. oh. alhamdulillah. there's always a cloud in every silver lining n so on. haha. not all of our own decisions made is fully trusted. sometimes, let the senior to help us :) alhamdulillah. i have an happy family :)


Friday, April 13, 2012

pagi. pagi. nyaman.


alahai. asalamualaikum. selamat pagi kawan. semalam tidur dngn dnyutan jantung yang terlampau laju.
alahai. cuaknye.
tu lah sape suh tngok cite hantu. amik kau.
then pejo cakap " p la tngok lg , "
tak membantu pon !
lpas ni jgn lah duk berani ngat. pagi ni pun masih sakit jantung. cane lah nak idop lame [=='
tp. alhamdulillah ak masih dpt menghirup udara segaq pagi jumaat barakah ini :)
alhamdulillah.

Tuesday, April 10, 2012

nite

malm smalam dh lpas.
dh masuk ary bru. mata tak mau katup lg.
so kita layan fb dulu :)

Sunday, April 8, 2012


salam,
life is a bliss.
enjoying the time as you are alive.
but do not forget. you are chosen to be born. and all of this happen
is with a REASON.

Saturday, April 7, 2012

homie

salam. at last. i am at home. PERAK> :)
btw. this is the week of tiredness=='
i need to take my license :)
pray the best for me.

Thursday, April 5, 2012

lapar.





pagi. ak lapar. ak nak mkn. ak lapar
AK NAK MAKAN. =='

Wednesday, April 4, 2012

best of the best ever report !


salam. dear blog. kali ni nak share sumtink yang totally memang buat ak ketawa sampai pecah perut.





bermula apbila ak n adila yang amat malas ni gagal untuk menyiapkan lab report fizik setelah tidak berusaha pun untuk siapkannya ==' then. kitorang dngn tebal mukenyer pun mintak kat lab partner yang lagi satu :) thanks korang. setelah berjaya memintanya ak suruh si lalala bg taw adila kalu dh sampai depan blok. malangnye die tak perasan mesej ak n pukul 11.20 dia kol minta maaf sebab ta perasan mesej, "hei, nisa. sori lha ak ta perasan mesej kau, ak letak atas tar ya?" ak pun jawab " hah? atas jalan biar betul. ak ckp kan gtaw adila sebab ak kat bilik bieha ni (inshi jadi saksi)" then, die respons "oke lha ak letak atas pokok" sempat ak membalas " beragak lah weyh, kau ni pun. g call adillah la. taw " tros die letak telefon.

paginya,,,,
"weyh lalala lab report mana?" jawabnya, "ak sudah katakan di atas pokok! kau tak ambil kah?''
wahai pak cik tersayang kompem lha ak tak amik. bg ak dan yang mendengar bende ni tak logik ouh. tak mungkin ak turun memalam mcm uh untuk amik report di pokok. OMG. tapi time tu ak n adila dh kat kelas. just 5 minit sebelum kelas bermula. disebabkan perasaan SUSAH HATI die, kitorang mengorbankan tenaga pulang ke blok yang jauh selama 10 min. peluh giler.. sengal.
adilla dah bising. ak just suruh die bersabar je. mak aih. sampai kat blog first respon ak, "adilla, pokok mana die letak eyh?? bnyak lah pokok kat sini. "
alahai. setelah mencari kitorang terjumpe. then, ak berjanji akan percaya setiap apa die cakap selepas ni. hahaha. ak tak mau dah memain. if die kate die skang atas pokok. pun ak percaya kau sangt JUJUR wahai fauzi :)

*hari itu ak pakai baju kurung biru dan my red heels :) sangat sadis, bile patah balik ak just sarung my toilet slippers ==' dah malas nak lawa dah.

Sunday, April 1, 2012

SPM

the result is not the best or BETTER than your guys. but for sure i say ALHAMDULILLAH for what i get.
OMG. rase bersyukur, i meant tak dapat lah teruk than what i am expected. yup. tak straight tp itu yang selayaknye.
7A2B.
Nurhanisa Ahmad Fadzil

my brain got black out !!

hai. today is not the bad day in my life. but for sure the moody day of this new starting month. IKMAL azman. kau spoil kan mood ak. n jugak my tiket nak balik perak. :( tanak balik sorang. apakah dugaanya kene balik sorang. maa. tanak la. ikmal lak. ak gaduh nan dia n ak kalah. ak tak suka kalah nan dak pendek tu. plis la. biar kalah nan orang lain tapi bukan pendek tuh. minggu depan is exam week. n arap dpat lah buat terbaik. whahahahaha. tp ak masih di depan lappy. ta senonoh betul.

Saturday, March 10, 2012


asalamualaikum.
speaking time rite now.
life is just a big round circle.
we went trough it every second of our life.
without any notice sometimes we do not realize that we are at the bottom either at the top.
hence.
be praised to god whenever your situation is. HE have the power to plan our life. believe it. although the fate is not good, but if it is the best for you. HE knew it.
~be tough nisa :D
salam.
bloggie.
ramai orang kata, sahabat sejati selalu di sisi. cukupkah kriteria tu atas aku??? aku selalu harap macam tuh. dis nite sangat sedih. banyak benda jadi. banyak berita dapat. well. ak rasa juga kesakitan.ta adil kalau dia rasa seorang. SAHABAT bukan suatu istilah atau nama shaja. ia amat bermakna jika orang itu menghrgai erti sebuah persahabatan = =
my best fren. khairunnisa. ap yang ak dh tolong dia dalam kesusahan? tapi kami jauh.
none of us. either ak or farah ad di sisi dia. woo. harap dia tabah lah. semoga mak kau cepat sembuh sayang :D ak nak selalu nampak senyuman kau.
dia lah hero ak untuk jadi survivor. walau dlm ap situation kau tetap senyum. sebab itu ak pilih kau dalam karangan ak :) kau jngn memain taw. ak amik kau sebagai model ak dalam karangan exam ;D