Tuesday, March 15, 2011

ole-ole from me.

idea tiba-tiba:)
kat skola i used to have 2 frens. not the best but closer and most understanding. haha. kami tawu tahap kesabaran kami n we used to gurau kasar-kasar. hahha. fun things. but it is da fact, they always mentioned about my eating habits. really bad eating habits. haha. because there are slim people not like me. the importance is i just can freely speaking with them but not the others. cause people won't understand us.

indirectly, ak nak share la skit some nasihat untuk berkawan yg mayb ak sniri boleh ikut.
ladies.
1) firstly, kalu kita nak berkawan. pastikanlah kita fahami kawan itu. tak perlu terlampau faham cause it would take time.
2) tawu ap yg diorg ta suke n suke. meanly. don't be too much dalam ape yg kamu buat, or kamu bley dikategori sbg annoying.
3) ketahui kategori kawan kamu dan cbe sesuaikanya, kalu dia seorang yg lmah lmbut.cpat touching, jgn nak berkasar dgn dia kayh..
4)jgn lupekan tarikh penting bagi dirinya. maksud di sini, tarikh lahir, jgn plak kamu ingat annivessary die, naty dia pkir len okeyh?
5)make surprised on her birthdate. it shows how much u appreciate them.
6)ini betul2 kna amik kisah. jgnlah anda terlampau berminat to talk or interrupt dlam hal pribadi dia. just mind your own business.
7)slalulah memberi respons dalam ap jua bnda yg die ckap.be a good listener eah..
8)kawan slalunya die akan rasa rendah diri (tp die takan jeles ya,len maksud di situ) kalau her close fren get a good result. so, nasihat di sini jgn menunjuk diri.tp bantulah die.
9)dalam persahabatan, sometimes your own fren buat salah jadi nasihat lah die bek2. jgn lasser sngt. you might break her heart even how cool she are.
10)lastly, always hargai persahabatan korang sebab kalau bukan korang yang appreciate ad ke anybody yg akan hrgainya.

p/s: note ini sume mcm ditujukan khas untk saya je? debush.

No comments:

Post a Comment