Monday, November 7, 2011

PANDA GURL

salam.yeah. i am stay up today.it almost 3 in the morning.and i am still facing the monitor.



yeah.this all because of finishing the essay to get the PROGRAM KHAS MARA.ayoyo.stress. i drop by to share this picture.enjoy:)



hei.this is gammarian.i love them.





my three best buddy.sayng korang







NURSYAHIRAH BINTI ABDUL HALIM.SAYANG KAMU:)

Monday, September 5, 2011

uhibbuki lillah ya ukhti habibaty qolbi:D credit to all my gf:)







salam.ekeke:)

ditakdirkan saya berkawan dengan ramai org:)saya bersyukur rakan-rakan slalu di sisi membantu.ta kire susah n senang.kawan sejati slalu ad di sisi:)shabat saya.khairunnisa, farah aqilah and marliana.heheeh:)naty saye upload gambar mereka

sebenarnya main is cerita pasal sahabat saya yg ta pernah naik nama di sini:)saya pnggil dia(dush).
ok?
si dush ni pandai satu bahasa yang saya ta beberapa paham.maklumlah amik aliran sains, ta blaja la benda neh.
amik kau dia pusing otak saya yang memang ta beberapa sihat ini dengan ayat arab.
nasib si farah aqilah tawu kan.you are my knight in the shining armour. ahahah.
fa'ar translatekan. pe maksud n pe aytnya t kamu tawu sniri.kalu bgtaw kamu kata saya jiwnag.
ahahah:)ta boley la. tak rock kan mcm uh:D.saya knal dia da lama sngt dari darjah lima.n bersyukur dia ditakdirkan jadi kawan saya:P




to all peeps.nak tawu sapa dia.u can ask me by yourself.it won't be a big deal.

salam,haiyai.blog.
nah ini conclusion untuk cuti mkali ini:)weee.saya gembira sangat:).

raya pertama:)
segak bergaya pakai baju raya.hahaha.ukan bju raya pun.da pnah pakai.huhuhu").balik kampong tp sblom uh solat raya di rumah n selepas itu berjalan umah jiran tetangga la.
pulang ke kampong.OH NO! sibuk nye saya.cucu sulong kan.bekerja keras la.dah after maghrib bwu balik umah tok sedara.hahaah.again.pnat nya:D

raya kedua.hahah:)
laghi la sibuk pukul 10 dah ad tetamu berkunjung.tak len ta bukan adik2 mama yg tinggal dkt sg.star:)adoilar.diikuti atok n pak su serta anaknya.then.pak teh sekeluarga.tok njang sekeluarga.tiba2.dtang dua makhluk yg amat dikenali.hahah:)kate ta jadi datng.hampeh lu hanan:)dtangnya bersama wan tedy:)hahaha.ad la kawan dtng.

raya ketiga pula:)
raya ketiga saya berjalan sahaja. umah sepupu baba.hahaah.duet raya?saya ta dapat pun.huhhuu:)dah tua:) dah besar:) tape.sabar ea.huhuhu:)tp pegi umah mak cik ani. yg mengasuh dulu. wah,,.rindunya.dapat pun jumpe.beliau tinggal di ijok.dah ade cucu dah pun. dua:D comell sngt:) tahniah cik ani:)

cukup la sampai raya situ.tada yg boleh di ulas:)
knapa saya gembira jom usya next entry:D

Saturday, June 11, 2011




















salam.hai:)

lame ta rite sumtinkcuti?nothing happen.duk umah ja:)goyang kaki angkat kening:)ahah(angkat kening).first tyme,result ta kuar agn ta dihantar ke ruma.amazed gillaa:erm.biar la. lg bgos rasanya.huu:)cuti nieh.ade kerja taw.folio kerjaya.wahaha:)baru buat semalam.tah la pe hasil.folio kerjaya ak berkaitan medic.but seriously i dun like medic at all.except ditatics n psikologi.hahaah:) campur sdah bhasa ak. erm. for me.medic is kind a difficult.not just love to study it u can score.but try hardest n sdikit kasih syang na blaja bwu dpat. pergh..memg susah. itu pasal ak plih amik linguistik jep:)hahah:)sukaaaa.moke interview un i done that.alhamdulillah boleh jwb ngan jayanya:)haha.people cangratz me yeah:)till then about kerjaya.later we talk about berjaya plak.dah ak dah merepek sudah:)

Sunday, May 1, 2011

sukanya

salam, hai2 dear.. sekian lama ak bergelumang (bole ke guna) hahah di MRSM lenggong. akhirnya, ak dapat meluluskan diri balik ke rumah. hei.. "home sweet home" kan? actually, ak memg berjalan sakn lately, for da first week ak pegi kuala krai. n then mggu bahas plak di kuala klawang. can you imagine. after balik tue. hujung minggunya ak pegi Royal Medical College n then esoknya ke MMU.. wah, sngt seronok n memenatkan..





inie kenangan di kuala krai:)









tp, paling sedih my result exam la. trok 6a, 1b, 1c, 1d. subjek sains la tu memg katoi.arap kan biologi ja A. yg lain kirim salam la.. hahah:) tp mama slalu kata nk berjaya kena berusaha. mayb ak ta ckup lg nie. later after buang masa nan kau ak buka buku okey:) skarang ni plak ak da jadi gila novel. slalu baca n baca novel. memg cannot counting la:) ap lg ea nak cakap? em. nak suarakan la suara dlm perot. ak mahu diet. huhhuhu. tercapai ke hanisa? belum cuba belum


tahu. ngee:) my motto is to be didie alias. hahah. my roomate laugh at me when i say that.:) hei, who cares.


last but not least, fren please pray for my success. see u'h:) wasalam.

Tuesday, March 15, 2011

ole-ole from me.

idea tiba-tiba:)
kat skola i used to have 2 frens. not the best but closer and most understanding. haha. kami tawu tahap kesabaran kami n we used to gurau kasar-kasar. hahha. fun things. but it is da fact, they always mentioned about my eating habits. really bad eating habits. haha. because there are slim people not like me. the importance is i just can freely speaking with them but not the others. cause people won't understand us.

indirectly, ak nak share la skit some nasihat untuk berkawan yg mayb ak sniri boleh ikut.
ladies.
1) firstly, kalu kita nak berkawan. pastikanlah kita fahami kawan itu. tak perlu terlampau faham cause it would take time.
2) tawu ap yg diorg ta suke n suke. meanly. don't be too much dalam ape yg kamu buat, or kamu bley dikategori sbg annoying.
3) ketahui kategori kawan kamu dan cbe sesuaikanya, kalu dia seorang yg lmah lmbut.cpat touching, jgn nak berkasar dgn dia kayh..
4)jgn lupekan tarikh penting bagi dirinya. maksud di sini, tarikh lahir, jgn plak kamu ingat annivessary die, naty dia pkir len okeyh?
5)make surprised on her birthdate. it shows how much u appreciate them.
6)ini betul2 kna amik kisah. jgnlah anda terlampau berminat to talk or interrupt dlam hal pribadi dia. just mind your own business.
7)slalulah memberi respons dalam ap jua bnda yg die ckap.be a good listener eah..
8)kawan slalunya die akan rasa rendah diri (tp die takan jeles ya,len maksud di situ) kalau her close fren get a good result. so, nasihat di sini jgn menunjuk diri.tp bantulah die.
9)dalam persahabatan, sometimes your own fren buat salah jadi nasihat lah die bek2. jgn lasser sngt. you might break her heart even how cool she are.
10)lastly, always hargai persahabatan korang sebab kalau bukan korang yang appreciate ad ke anybody yg akan hrgainya.

p/s: note ini sume mcm ditujukan khas untk saya je? debush.

Monday, March 14, 2011

blog yg disayangi.

dah berpulun la siapkan blog ini ; tp hasilnya ase cm ta memuaskan.:( tkanan nya.

bila na ubah lg. dis nite kot. ujan lar.

neway da lame ta pot pet di sini bnyak na cita tp i think cuma na sampaikan sesuatu about dis jer:) opsi. saye ta jumpe cari promise naty mlam posting:)